Aeroporti i Kukësit

Aeroporti i Kukësit

Projekti: Aeroporti i Kukësit

Vendodhja: Kukës

Sisteme Audio EN54

Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit mban emrin e Themeluesit “Shejh Zayed”.

Zayed, tashmë i rindërtuar, mirëpriti fluturimin e tij të parë më 18 prill, me Kryeministrin e vendit Edi Rama në bord.

Një aeroplan i Air Albania fluturoi nga kryeqyteti Tiranës, 150 kilometra larg, drejt aeroportit që është “ringjallur” me ndihmën e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Aeroporti i Kukësit u hap për herë të parë në vitet 1920, por ishte përdorur kryesisht për përdorim ushtarak dhe emergjent.

Emiratet e Bashkuara Arabe krijuan një kamp ndihme atje, gjatë konfliktit në Kosovë në fund të viteve 1990, për të ndihmuar refugjatët që po vërshonin në Shqipëri.

Kompanisë Prosound, kryesisht “Departamentit të Shitjeve” iu besua sistemi audio i emergjencës së aeroportit.

IMG-20210705-WA0024
IMG-20210705-WA0023
IMG-20210705-WA0021
IMG-20210705-WA0026
IMG-20210705-WA0022
kukesinside1
kukesflatrateveriut
kukesflatrateveriut
kukesinside3
kukesinside2
previous arrow
next arrow

Në këtë projekt janë instaluar:

 • 1 x ZSA-200PS EN54 Power Supply.                                                                        Furnizimi me energji i kontrolluar nga mikroprocesori për sistemin e evakuimit EN 54. Kjo njësi ngarkon dhe kontrollon bateritë e urgjencës. Në rast të një ndërprerje të energjisë, ai furnizon me energji sistemin PA dhe një alarm zanor. Zëvendëson automatikisht furnizimin me energji në rast të dështimit (deri në 400 W dhe 24 V).
 • 2 x Battery BAT-1240 12 V 40 Ah AGM EN54 Evacuation.                                            Ideale për aplikimet që kërkojnë një përmbledhje të energjisë së vazhdueshme, të besueshme dhe të mundshme si: instalime solares, sisteme evakuimi, SAI/UPS, pajisje mjekësore, pajisje për telekomunikacione, etj.
 • 1 x ZS-2000M PA and EN 54 PAVA alarm system control unit.
  Njësia kryesore e kontrollit e cila kryen funksione të matricës audio me 8 zona dalëse, luajtës mesazhesh, monitorim urgjence të mikrofonit, kontroll amplifikatori me kalim automatik në amplifikator rezervë në rast defekti dhe monitorimi të linjës së altoparlantit. Plotësisht i konfigurueshëm përmes PC. 8 zona të altoparlantëve, të shtrirë në një maksimum prej 2,000 zona. Ndërrimi i linjës 100 V me dy mënyra funksionimi: lidhje për 1 përforcues të faqeve dhe 1 amplifikator për secilin nga burimet audio me 4 hyrje aux maksimale ose lidhje për 1 amplifikator çdo 2 zona. Lidhje direkte ose përmes Ethernet duke përdorur mikrofonat ZS-200M.
 • 3 x ZS-200M PA control unit microphone EN 54.
  Mikrofon me përzgjedhës të zonës për faqosjen, dërgimin e mesazheve dhe kontrollin e njësisë ZS-2000M, lidhje direkte ose përmes rrjetit lokal (LAN). Jastëk prekës miqësor ndaj përdoruesit. Konfigurim fleksibël për çelësat në ekran: përzgjedhja e zonës me butona të ndryshëm, emrat e zonave, grupet, dërgimi i mesazheve, etj.
 • 3 x ZS-2250 EN 54 power amplifier.
  Përforcues dixhital i energjisë për sistemin e alarmit EN 54 PAVA, 2 kanale (2 x 250 W), me transformator dalës për linjat 100 V dhe 70 V.
 • 1 x FRA-30U 19” rack cabinet.
  Kabinete rafti 19″ për audio, ndriçim, të dhëna, pajisje komunikimi, etj.
 • 1 x FRP-8 1 U power distribution unit for 19” rack.
  Njësia e shpërndarjes së energjisë për raftet dhe dollapët e rafteve 19″.
 • 1 x T-FRA Thermostat accessory for 19” rack cabinets.
  Njësia është menduar për montim në binarët RACK të një kabineti RACK. Ajo detyron qarkullimin e ajrit brenda kabinetit midis pajisjeve (p.sh. regjistruesi i të dhënave). Njësia përmban një tel të ndashëm 230VAC dhe një sensor të ndashëm të temperaturës.
 • 40 x GAT-601-EN Ceiling loudspeaker EN 54.
  Të dhënat teknike:
  Altoparlanti 6 “6 /3 W RMS@100 V Përgjigjja 300-12.000 Hz Ndjeshmëria 83’2 dB në 1 W / 4 m Këndi i kthesës 171’5 °.
 • 60 x GAT-98S-EN Surface mount ceiling loudspeaker EN 54.
  Altoparlanti tavan i montuar në sipërfaqe me transformator të linjës 100 V, grilë të rrumbullakët dhe kasë kundër zjarrit, 6 W RMS. EN 54 i certifikuar.

Tre mikrofona dixhital per thirrje zanore jane parashikuar sipas Design ne 3 pika te ndryshme Sistemi I parashikuar eshte totalisht funksional per BGM & PAVA sipas standardit EN54 dhe permbush kerkesat.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *